Wydają się najbardziej pospolitym, a dla niektórych - zwłaszcza dla dzieci - najnudniejszym porannym daniem? Nic podobnego, jeżeli do przygotowania kanapek użyjemy Serka Kanapkowego. To kolejna nowość w ofercie OSM WART-MILK z Sieradza.
Doskonałe źródło wapniaO tym jak ważny jest nabiał szczególnie w diecie dzieci nikomu przypominać nie trzeba.
Zawarty w produktach mlecznych wapń, to nie tylko podstawowy budulec kości i zębów. Jego niedobór może również negatywnie wpływać na ogólny rozwój dziecka, ponieważ stanowi on istotny składnik krwi, płynów ustrojowych i tkanek.
Najlepszym źródłem łatwo przyswajalnego wapnia jest oczywiście mleko i nabiał. Dobowe zapotrzebowanie na wapń dziecka w wielu szkolnym wynosi ponad 1000 mg na dobę. Najprostszym sposobem zapewnienia spożycia wapnia na tym poziomie jest jedzenie codziennie posiłków zawierających produkty mleczne. Może to być szklanka mleka, dwa plastry sera żółtego albo opakowanie Serka Kanapkowego.
Pyszny i nowy Serek Kanapkowy
Serki Kanapkowe to nowy produkt o ofercie Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej WART-MILK z Sieradza. Mają lekką konsystencję i delikatny kremowy smak. Dostępne są w trzech wariantach smakowych: naturalnym, ze szczypiorkiem oraz z czosnkiem. Pakowane
w kubeczki o pojemności 150 g, oprócz folii zamykającej opakowanie posiadają dodatkowe, przezroczyste przykrycie, które ułatwia przechowywanie serków po ich otwarciu.
Serki Kanapkowe to smaczny i zdrowy składnik drugiego śniadania, o którym powinien pamiętać każdy uczeń.
Cena:
opakowanie 150 g - ok. 1,50 zł/szt.
Link do strony artykułu: https://cafe.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/nowy-przepis-na-kanapke